Gardul electric – VOLTI (V) si JOULI (J)

Pentru o mai usoara intelegere a raportului dintre VOLTI si JOULI o sa exemplificam prin raportul dintre DEBIT si PRESIUNE, termeni folsiti in irigatii.

Daca aveti nevoie de o cantitate mare de apa pentru a umple un rezervor din curte sau altceva la nivelul solului si nu la mare distanta sau inaltime atunci alegeti pompa de DEBIT MARE fara a fi nevoie de presiune.

Continue reading

Firul pentru gard electric

Prin fir se transmit impulsurile date de aparat el fiind la drept vorbind, “bariera” de limitare a unei suprafete oarecare, impreuna cu iarba, crengile, sau alte corpuri straine care se ating de fir.

In general rolele de fir de gard electric se comercializeaza la lungimi de 250, 400, 500 si 1.000 m.

Firele pot fi de grosimi, culori, calitati si preturi diferite.  Calitatea unui fir este data de mai multi factori.

Continue reading

Plasa pentru gardul electric

Cu un  aspect simplu, dar bine vizibil plasa ofera un avantaj incontestabil in special crescatorilor de oi sau celor care doresc sa-si protejeze anumite suprafete de animale sau pradatori.

Plasa pentru gard electric se poate monta cu foarte mare usurinta si intr-un timp relativ foarte scurt fara a avea nevoie de alte instrumente sau materiale, fara a avea nevoie de stalpi si fara a fi nevoiti sa sapati gropi pentru acestia.

Continue reading

Ce generator de impulsuri sa alegem?

Pentru alegerea generatorului de impulsuri ideal, presupune si cunoasterea diferentei intre volti si jouli.

In timp ce majoritatea fabricantilor recomanda 1 Joul la 1-2 km de gard, generatorarele de impulsuri marca Lacme garanteaza eficienta gardului cu 1 J la 10 km, datorita tensiunii mari – pana la 15.000 Volti.

 

Dovada este data de primele aparate aduse din Elvetia de la firma HAUPTNER sau de modelul SECUR 15 de la LACME care sunt doar de 0,15 jouli, si recomandate de fabricant ca alegerea perfecta pentru lungimi de pana la 2 – 3 km, in conditii bune. Ca sa nu mai vorbim de cele peste 15.000 de  aparate EASY STOP  si CLOS 20  vandute de catre noi, – care au doar 0,25 Jouli dar care genereaza 10.500 si 13.000 V.

Continue reading