Uncategorized

Diferenta dintre kW si kVA

Ați observat vreodată că, cu fiecare aparat sau echipament electric pe care îl utilizați, acesta va indica întotdeauna ratingurile de putere respective?

Veți observa că unele echipamente electrice își exprimă puterea în kW sau kilowați; iar unele sunt exprimate în kVA sau kilo Volt Amperes. Ambele valori exprimă puterea, dar ele sunt de fapt diferite.

kVA este cunoscut ca “puterea aparentă” a unui anumit circuit sau a unui sistem electric. În circuitele de curent continuu, kVA este egal cu kW, deoarece tensiunea și curentul nu ies din fază. Cu toate acestea, “puterea aparentă” și “puterea reală” (care este exprimată în kW) pot diferi în circuitele de curent alternativ. kW este pur și simplu cantitatea de energie reală care funcționează în mod valabil. Trebuie remarcat faptul că doar o fracțiune de kVA este accesibilă pentru a lucra, iar restul este un exces în curent.

Rezolvarea pentru kW (putere reală) necesită o altă variabilă numită Factorul de putere (PF). Așa-numitul factor de putere este o valoare nebuloasă care poate varia pentru fiecare aparat sau dispozitiv electric. În esență, valoarea factorului de putere este fie dată într-un procent, fie între 0 și 1, în care 100% (sau 1) este considerată unitate. Cu cât factorul de putere este mai apropiat de unitate, cu atât este mai eficient un dispozitiv special cu utilizarea energiei electrice.

Unitatea este practic prezentă în circuitele de curent continuu, ceea ce nu creează diferențe între kVA și kW. Un dispozitiv utilizează mai puțin kW atunci când tensiunea este în afara fazei cu curentul. În același timp, factorul de putere scade în mod natural în acest proces. Factorul de putere va fi fie în fruntea, fie în urma, în funcție de modul în care sarcina schimbă faza curentului în raport cu faza de tensiune.

Relația dintre cele trei (kVA, kW și Factor de putere) este descrisă matematic ca:

kW = kVA x Factor de putere; kVA = kW / factor de putere; Factor de putere = kW / kVA

În circuitele de curent continuu, factorul de putere este matematic neconcludent, deoarece este în unitate. Prin urmare:

kW = kVA = volți x curent x 1 = volți x curent

Rezumat:

1. kVA este cunoscut ca “puterea aparentă”, în timp ce kW se referă la puterea reală sau reală.

2. kW este cantitatea de energie capabilă de a lucra, în timp ce doar o parte din kVA este disponibilă pentru a lucra.

3. kW este kilowatts, în timp ce kVA este kilo Volts Amperes.

4. kVA este egală cu kW în circuitele de curent continuu, deoarece tensiunea și curentul nu sunt în afara fazei (unității).

5. Cu toate acestea, în circuitele de curent alternativ, tensiunea și curentul pot ieși din fază. Prin urmare, kW și kVA vor diferi în funcție de Factorul de putere sau de cât de mult are loc apariția sau întârzierea.

kVakW
SuntkVa este unitatea de putere aparentă, care include putere reală și reactivă.kW este unitatea de putere doar reală.
Stăpâne pentrukVa este amperi de kilo VoltkW este kilowatt
A se referi lakVa se referă la singura porțiune disponibilă pentru muncă.kW este cantitatea de energie capabilă să facă muncă.
Conversie1 kVa = 0, 8 kW1 kW = 1, 25 kVa
Termen aplicabil în țărikVa este de obicei folosit atunci când se referă la generatoare în majoritatea țărilor, altele decât SUA în lume.KW este de obicei folosit când se referă la generatoarele din Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *